Pecel. Pecel (Indonesian pronunciation: [pət͡ʃəl]), (Javanese:ꦥꦼꦕꦼꦭ꧀) is a traditional Indonesian - Javanese salad, consisting of mixed vegetables in a peanut sauce dressing, usually served with steamed rice, or lontong or ketupat compressed rice cakes. The peanut sauce used in pecel is quite similar to those used in gado-gado, a similar Indonesian traditional salad with slightly. Pecel is a popular Indonesian peanut sauce that is often served as a street food with vegetables and rice.
The base of the sauce is prepared with roasted peanuts and spices that typically include chili peppers, palm sugar, garlic, tamarind juice, shrimp paste, kaffir lime leaves, salt, and kencur, an aromatic ginger variety Pecel is a traditional meal from one town in East Java, Madiun. It made from different vegetables and serve with peanut sauce and warm plain rice (nasi putih). And usually accompany with some rice flour cracker (rempeyek).
Lagi mencari ide resep pecel yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal pecel yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Pecel (Indonesian pronunciation: [pət͡ʃəl]), (Javanese:ꦥꦼꦕꦼꦭ꧀) is a traditional Indonesian - Javanese salad, consisting of mixed vegetables in a peanut sauce dressing, usually served with steamed rice, or lontong or ketupat compressed rice cakes. The peanut sauce used in pecel is quite similar to those used in gado-gado, a similar Indonesian traditional salad with slightly. Pecel is a popular Indonesian peanut sauce that is often served as a street food with vegetables and rice.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari pecel, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan pecel enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat pecel sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Pecel memakai 11 bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Pecel:
- Siapkan 1 ons kacang tanah.
- Siapkan 10 helai kacang panjang.
- Ambil 1 ikat bayam.
- Siapkan 1 buah timun besar.
- Siapkan Kecambah (sesuai selera).
- Siapkan 1 batang Tempe (pelengkap).
- Sediakan 5 buah tahu putih (pelengkap).
- Sediakan 1 siung bawang putih.
- Sediakan Sebelah gula merah.
- Gunakan Kecap (sesuai selera).
- Siapkan Garam, pitsin (bisa skip).
In reality Pecel has a lot of version such as pecel Blitar, Nganjuk, Kediri, Ponorogo, and Madiun. Pecel - Madiun Vegetables in Peanut Sauce. The vegetables used in a pecel varied from vendor to vendor, and from city to city too. But the common theme is raw or lightly blanched vegetables, and none of the vegetables has high carbohydrate content, so potatoes are definitely out :) Here is a list of the most commonly used vegetables in a pecel: spinach, cabbage, kangkung (morning glory/water.
Langkah-langkah menyiapkan Pecel:
- Potong kacang panjang dan bayam bersihkan,kemudian semua sayur dikukus sampai masak (bisa dicampur semua atau dilain kan) kalau sdh masak tinggal tiriskan, timun dipotong2 kecil/ sesuai selera.
- Kita buat sambal pecel nya, pakai cobek aja ya diuleg, buat kacang yang sudah digoreng, buat 1 siung bawang putih, kecap,garam dan pitsin uleg sampai hancur dan diberi air,kalau mau pedas tinggal dibuat cabe rawit sesuai selera, cek rasa.
- Sayur sudah jadi sambal pecel sudah jadi, tinggal kita goreng pelengkap nya tahu dan tempe, digoreng kering ya, dan sekarang pecel siap dihidang kan terima kasih.
Free stock photos you can use everywhere. Free for commercial use No attribution required Pécel is a town in Pest county, Budapest metropolitan area, Hungary. Popular in east and central Java, pecel is a traditional Indonesian dish consisting of green vegetables and peanut sauce. The peanut sauce is made from a spice paste and ground, toasted, peanuts. The vegetables vary, but generally are leafy choices combined with bean spouts.
Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Pecel yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!
Komentar
Posting Komentar